NvirusD.com

Fertőtlenítés és Vírusmentesítés - Vegyszerek Használata Nélkül

Fertőtlenítés és Vírusmentesítés – Vegyszerek Használata Nélkül

Az egészségre ártalmas kémiai szerek nélkül is lehetséges fertőtlenítés és vírusmentesítés

Semmelweis Ignác – akit az anyák megmentőjének is hívnak – felfigyelt arra, hogy azon a klinikán, ahol boncolást is végző orvosok vizsgálták a várandós kismamákat, lényegesen magasabb volt a gyermekágyi lázban elhunytak száma, mint ott, ahol boncolást nem végző, bábák foglalkoztak a kismamákkal. Nem sokkal ezt követően kötelezte az orvosokat, és az ápolószemélyzetet, hogy a szülészeti osztályra történő belépés előtt klórmész oldattal könyékig végezzenek fertőtlenítést, aminek következtében a gyermekágyi láz esetek száma a töredékére csökkent. Az azóta eltelt több, mint 170 év alatt minden tekintetben nagyot fejlődött a fertőtlenítés és vírusmentesítés, ami manapság már vegyszerek alkalmazása nélkül is lehetséges.

Mielőtt bővebben szó esne a fertőtlenítés és vírusmentesítés témáról, értelmezzük a fogalmakat, mit értünk fertőtlenítés, és mit vírusmentesítés alatt.

Fertőtlenítés
A Fertőtlenítés meghatározott kórokozók, például vírusok, baktériumok és gombák részleges eltávolítását jelenti. Nagyon sokféle fertőtlenítő szer létezik és van forgalomban. Ezek túlnyomó részt kémiai úton előállított vegyszerek, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre, ezért használatuk során, pontosan be kell tartani a gyártók felhasználói utasításait.

A fertőtlenítés különböző szinten és módon történhet. Egy átlagos lakástakarítás, hagyományos tisztítószerek használatával talán a legalacsonyabb szintű fertőtlenítés. A hagyományos eszközökkel (porszívó, porrongy, partvis és így tovább) és hagyományos módszererrel végzett takarítás esetében kizárólag részleges fertőtlenítésről beszélhetünk. Az ilyen módon végzett takarítás során nem csak hogy nem történik komoly fertőtlenítés, de a házpor (tele vírusokkal, gombákkal, allergén elemekkel) nagy része nem kerül eltávolításra.

A vírusokról
Mielőtt beszélnénk a vírusmentesítésről, essen szó magáról a vírusról. A vírusokat Dimitrij Ivanovszkij orosz mikrobiológus fedezte fel 1892-ben, de a vírus név, ami görögül mérget jelent, Martinus Beijerinck dán mikrobiológus professzortól származik. A vírus a ma ismert legkisebb mikro részecske. Kizárólag elektronmikroszkóppal tanulmányozható, mivel méretük a milliméter milliomod része. Nem sejtes felépítésűek, nincs anyagcseréjük, nem szaporodnak, önálló mozgásra képtelenek, tehát nem élőlények, s így nem nevezhetők mikrobáknak. Élő anyagkén csak élő sejtben, un. gazdaszervezetben viselkedik.

A vírusokat az alábbiak szerint csoportosíthatjuk:
– Megjelenési formájuk szerint lehet Virion, sejten kívüli és Vegetatív, sejten belüli.
– Gazdaszervezet szerint, ami lehet ember, állat és növény.
– A vírusban lévő nukleinsav alapján lehet DNS vírus – például bárányhimlő, RNS vírus – például influenza, HIV és így tovább.
A vírusok ezeken kívül csoportosíthatók még a fehérjeburok alakja szerint is.

Ismert emberi vírusok az influenza, (koronavírus), HIV, hepatitis (fertőző májgyulladás), gyermekparalízis, herpesz, méhnyak rák és így tovább. A legelterjedtebb vírusfertőzés az influenza jellegű megbetegedés, a koronavírus is ide tartozik! Szimptómái az alábbiak: láz, orrfolyás, fejfájás, köhögés, az orr és a légutak duzzanata, végtagfájdalom, köhögés, általános rossz közérzet. Cseppfertőzés útján terjed, nem bizonyított, hogy terjedését maszk viselése korlátozná! Az eddig ismert legnagyobb járvány az 1918-19-es spanyolnátha volt, ami több, mint 30 millió ember halálát okozta, ennél kevesebben haltak meg az I. Világháborúban

Fertőtlenítés és vírusmentesítés
Elsőként tisztáznunk kell mi a különbség a fertőtlenítés és a vírusmentesítés között. A fertőtlenítés során nagyobbrészt elpusztításra kerülnek mikroorganizmusok, a nagyobb fertőzőképességű és ellenállóbb baktériumspórák kivételével. A vírusmentesítés (sterilizálás) olyan folyamat, amely elpusztítja vagy eltávolítja a mikrobiális élet minden formáját, valamint a vírusokat, és ami fizikai úton (például DELPHIN DP S8) vagy kémiai szerek használatával történhet.

A kémiai szerek használata nélküli fertőtlenítés és vírusmentesítés történhet például a DELPHIN DP S8 fertőtlenítő és mélytisztító géppel. Ez a gép egy zseniális találmány, az L-lamellás vízszűrési technológiát használva képes eltávolítani a vírusok, mikrobák (baktériumok és gombák), pollen és minden más allergén elem 99%-át! Hadd ismételjük meg, hogy erre az egészségre káros, kémiai úton előállított vegyszerek használata nélkül képes!

Mikor szükséges a fertőtlenítés és vírusmentesítés?
Az ember úgy van megalkotva, hogy képes legyen ellenállni a különböző fertőzéseknek. Az embernek ezt az egyedülálló képességét az immunrendszere teszi lehetővé. Egy teljes mértékben egészséges ember, megfertőződhet ugyan és meg is fertőződik, de az immunrendszere azonnal védekezésbe kezd és legyűri a betolakodó, például koronavírusokat. Gond akkor van, amikor az immunrendszer nem képes a fertőző vírusokkal, baktériumokkal vagy egyéb allergén elemekkel megküzdeni. Ennek egyik oka lehet az, hogy teljes mértékig le van kötve a szervezet méregtelenítésével! Tovább nehezíti az immunrendszer fertőzés leküzdésére irányuló erőfeszítéseit, ha egy vagy akár több krónikus betegség is gyengíti.

Az ilyen, sajnos gyakran előforduló esetekben segítenünk kell az immunrendszerünknek. Elsősorban azzal, hogy helyes táplálkozással és életvitellel „jó kondícióban” tartjuk, hogy képes legyen megvédeni bennünket attól, hogy például vírusfertőzés esetén súlyosabb állapotba kerüljünk. Ha halmozódó negatív körülmények állnak fenn, például a legyengült immunrendszert krónikus betegség is terheli, akkor szinte nélkülözhetetlen a fertőtlenítés és vírusmentesítés. A legveszélyeztetettebb korosztály a 13 év alattiak és a 70 év felettiek. Az egyikük azért, mert még nem fejlődött ki teljes mértékig az immunrendszerük, az idősebbeknél pedig már erősen legyengült állapotban van.

Írásunkban szó volt a fertőtlenítés és vírusmentesítés fontosságáról, arról, hogy mikor, milyen körülmények között van különös jelentősége a fertőtlenítésnek és vírusmentesítésnek. Szó volt arról is mi a különbség a vírusok és a mikróbák között, valamint, hogy milyen fertőtlenítési módszerek vannak. Végül, de nem utolsó sorban említést tettünk a DELPHIN DP S8 Fertőtlenítő és Mélytisztító gépről, amivel az egészségre káros vegyszerek használata nélkül lehet fertőtleníteni és vírusmentesíteni.


Ha véleménye van a leírtakkal kapcsolatban, kérjük, írja le a Hozzászólás részben. Ha kérdése van, Kérjük
vegye fel velünk a kapcsolatot.
Source
: DELPHIN – VírusMentes Tisztaság © Copyright 2020 NvirusD.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.